Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka vyzdvihla odkaz Veľkého piatka, premiér si ho pripomenul v Marianke

.tasr .slovensko

Posolstvo Veľkého piatka je aktuálne pre všetkých bez ohľadu na vierovyznanie. Predstavuje výzvu na zbavenie sa predsudkov, aby sme neodsudzovali a netrestali.

Prezidentka vyzdvihla odkaz Veľkého piatka, premiér si ho pripomenul v Marianke Zuzana Čaputová/Facebook

prezidentka Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej sieti. Veľkonočné želanie napísal aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a dočasne poverený premiér Eduard Heger.

„Veľký piatok je pre nás príležitosť zastaviť sa na prahu blížiacich sa sviatkov a vnímať hĺbku veľkonočného posolstva. Premýšľať o bolesti a nádeji. O schopnosti odpúšťať a neodpovedať na zlo ďalším zlom,“ uviedla Čaputová. 

Posolstvo Veľkého piatka je podľa prezidentky dôležité najmä dnes, v časoch, keď sa obraz spoločnosti i stav sveta tak veľmi líšia od našich túžob a očakávaní. Vyzvala ľudí, aby sa nedali ovplyvniť nenávisťou a nechali prehovoriť lásku, súcit, pochopenie a milosrdenstvo. 

Predseda Národnej rady SR zaželal ľuďom sviatky prežité v zdraví a v kruhu blízkych. 

Poverený predseda vlády si Veľký piatok alebo Piatok utrpenia Pána pripomína ako spomienku na deň utrpenia, ukrižovania a smrti Ježiša Krista. „Spolu s rodinou som sa dnes zúčastnil modlitby krížovej cesty v Marianke, ktorá bola pre mňa silným momentom. Prajem vám pokojné sviatky a oddýchnite si,“ napísal na sociálnej sieti.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite