Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Špeciálna prokuratúra podala sťažnosť proti odmietnutiu obžaloby na Roberta K. a Jozefa B.

.sita .slovensko

„Pripomíname, že v tomto prípade, obvinení ani nepodali sťažnosť proti uzneseniu o vznesení obvinenia. O ďalších ich návrhoch a žiadostiach bolo riadne podľa zákona rozhodnuté," zdôraznil ÚŠP.

Špeciálna prokuratúra podala sťažnosť proti odmietnutiu obžaloby na Roberta K. a Jozefa B. SITA/Diana Černáková

proti uzneseniu sudcu Špecializovaného trestného súdu, ktorým odmietol obžalobu na exministra vnútra Roberta K. a podnikateľa Jozefa B. v kauze podplácania Františka Imreczeho podal Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sťažnosť. Uvádza to na sociálnej sieti. Prokuratúra sa zároveň vymedzila voči argumentácii, že porušila právo obvinených na obhajobu.

„Pripomíname, že v tomto prípade, obvinení ani nepodali sťažnosť proti uzneseniu o vznesení obvinenia. O ďalších ich návrhoch a žiadostiach bolo riadne podľa zákona rozhodnuté," zdôraznil ÚŠP. Rovnako mali podľa prokuratúry obvinení a ich obhajcovia po ukončení vyšetrovania možnosť preštudovať vyšetrovací spis. Špeciálna prokuratúra doplnila,že keďže rozhodnutie o odmietnutí obžaloby ešte nenadobudlo právoplatnosť, keďže o sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd SR, je predčasné vychádzať len z rozhodnutia prvostupňového súdu.

Špecializovaný trestný súd v pondelok 3. apríla odmietol obžalobu na bývalého ministra vnútra Roberta K. a podnikateľa Jozefa B. v kauze „dorovnávania platu“ bývalému šéfovi Finančnej správy SR Františkovi Imreczemu. Sudca totiž zistil závažné procesné chyby, najmä porušenie práva na obhajobu.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol začiatkom februára obvinenie Robertovi K. a Jozefovi B. st. pre zločin podplácania. Obvinení podľa polície poskytli úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR. Vec sa týka „dorovnávania platu" bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite