Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner chce spolupracovať v kauzách, v ktorých zasahoval do nezávislosti súdov

.sita .slovensko

Marian Kočner mal dať úplatok i sudcovi Vladimírovi Sklenkovi, a to v hodnote 300-tisíc eur. Sklenka v tom čase pôsobil ako podpredseda Okresného súdu Bratislava I.

Kočner chce spolupracovať v kauzách, v ktorých zasahoval do nezávislosti súdov SITA/BRANISLAV BIBEL

odsúdený Marian Kočner bude spolupracovať s políciou. Ako ďalej informoval portál Topky.sk, spolupráca sa bude týkať káuz, v rámci ktorých údajne zasahoval do nezávislosti súdov. Uplatiť mal viacerých sudcov, medzi ktorými figurovala i Monika Jankovská, ktorá bola zadržaná v rámci akcie Búrka. Kočner mal dať úplatok i sudcovi Vladimírovi Sklenkovi, a to v hodnote 300-tisíc eur. Sklenka v tom čase pôsobil ako podpredseda Okresného súdu Bratislava I a mal ovplyvňovať sudkyne v konaniach, ktoré sa týkali privatizácie ružomberských papierní a podnikateľa Milana Fiľu. Kočner si v súčasnosti odpykáva 19-ročný trest odňatia slobody.

Podľa uznesenia nitrianskeho vyšetrovateľa z konca februára tohto roku vylúčili Mariana Kočnera z trestného stíhania v tejto veci, pretože vystupuje v inej trestnej veci v postavení svedka. Portál Topky.sk uviedol, že „vyjadril ochotu objasniť skutky, ktoré sú predmetom aj tohto trestného stíhania, ako aj iné skutky, ktoré sú predmetom trestných stíhaní vedených v pracovnej skupine HMLA." Táto skupina v marci 2020 v rámci akcie Búrka zadržala niekoľko sudcov, medzi nimi bol Sklenka i Jankovská.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite