Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH vyzýva vládu, aby odmietla plán EÚ ukončiť predaj spaľovacích áut

.sita .slovensko

Podľa mimoparlamentnej strany by takýto krok znamenal hospodársku sabotáž Slovenska, ktoré je bytostne závislé od výroby áut.

KDH vyzýva vládu, aby odmietla plán EÚ ukončiť predaj spaľovacích áut SITA/AP Photo/Michael Probst

KDH tvrdí, že na zákaz spaľovacích motorov nie sme pripravení. Obaja slovenskí europoslanci za KDH Miriam Lexmann aj Ivan Štefanec pritom v Európskom parlamente hlasovali proti predmetnej rezolúcii.

„Také dôležité rozhodnutie, ako je zastaviť o niečo vyše desaťročie predaj automobilov so spaľovacími motormi, nemôže slovenská vláda mlčky obísť. Slovensko je bytostne závislé od výroby automobilov, ktorá pokrýva takmer polovicu našej priemyselnej produkcie," upozornil expert KDH na ekonomiku Jozef Hajko. Vláda preto podľa neho musí rýchlo zatiahnuť ručnú brzdu, plán odmietnuť a predstaviť vlastnú koncepciu, ako prejsť na výrobu automobilov s nízkymi emisiami.

Členské štáty pod taktovkou švédskeho predsedníctva EÚ sa rozhodli nateraz odložiť konečné schválenie návrhu, ktorý by prakticky znemožnil kúpiť si od roku 2035 nový automobil na benzín či naftu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite