Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súd podmienečne prepustil Juraja Hossua, ktorý usmrtil Filipínca

.tasr .slovensko

OS mu uložil skúšobnú dobu na sedem rokov, na tri roky mu uložil povinnosť kontroly technickými prostriedkami - náramkom, na rovnakú dobu aj probačný dohľad.

Súd podmienečne prepustil Juraja Hossua, ktorý usmrtil Filipínca MARTIN MEDŇANSKÝ/SITA

okresný súd (OS) Trnava v stredu podmienečne prepustil z výkonu trestu Juraja Hossua, ktorého v roku 2019 odsúdili na deväťročný trest za zabitie Filipínca Henryho Acordu v Bratislave. OS mu uložil skúšobnú dobu na sedem rokov, na tri roky mu uložil povinnosť kontroly technickými prostriedkami - náramkom, na rovnakú dobu aj probačný dohľad. Má zároveň príkaz zamestnať sa a zákaz požívať alkohol a omamné látky. Zákaz vychádzania má od 21.00 do 5.00 h každý deň.

Vtedy dvadsaťosemročný Juraj Hossu z okresu Dunajská Streda 26. mája 2018 nadránom napadol na Obchodnej ulici v Bratislave cudzinca z Filipín, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien. Kamera ho zachytila, ako na muža zaútočil, kopol ho najskôr do hlavy  a potom opakovane kopal poškodeného, keď už ležal na zemi. Filipínec upadol do bezvedomia, došlo ku krvácaniu do mozgu a po niekoľkých dňoch v nemocnici na následky poranení zomrel. 

Odsúdený na pojednávaní uviedol, že ho nesmierne mrzí jeho skutok a ponesie si to do konca života. Jeho hodnotenia z väzníc, kde bol umiestnený, boli pozitívne. Uviedol, že absolvoval aj nariadené protialkoholické liečenie a po návrate sa chce venovať so združením Anonymných alkoholikov osvete po slovenských väzniciach, čo má už dohodnuté.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite