Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Minister Káčer v Londýne podpísal deklaráciu k bilaterálnej strategickej spolupráci

.tasr .slovensko

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Káčer sa v utorok v Londýne stretol so svojím britským rezortným partnerom Jamesom Cleverlym.

Minister Káčer v Londýne podpísal deklaráciu k bilaterálnej strategickej spolupráci Rastislav Káčer/Facebook

rokovali o rozvoji spolupráce a posilňovaní vzťahov medzi Slovenskom a Britániou, ako aj o dôsledkoch vojny Ruska voči Ukrajine a bezpečnostných výzvach. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

V rámci stretnutia ministri podpísali Spoločnú deklaráciu k podpore bilaterálnej strategickej spolupráce. „Na jej základe spúšťame strategický dialóg, kde budeme pravidelne konzultovať otázky spoločného záujmu v zahraničnej politike, bezpečnosti a iných globálnych výzvach,“ uviedol Káčer.

Pripomenul, že tento rok si pripomíname 30. výročie nadviazania diplomatických stykov medzi Slovenskom a Spojeným kráľovstvom.

Šéfovia diplomacií oboch krajín tiež vyjadrili záujem o posilnenie obchodných vzťahov, spolupráce v hospodárskej oblasti či inováciách a vyjadrili aj podporu rozšíreniu medziľudskej, kultúrnej a vzdelávacej výmene.

„V súvislosti s desaťtisíckami občanov Slovenska, ktorí žijú a pracujú v Spojenom kráľovstve, ako aj vzájomne silnými ekonomickými väzbami, dúfame, že medzi našimi krajinami rozvinieme ešte silnejšiu bilaterálnu spoluprácu,“ dodal R. Káčer.

V rámci diskusie o ruskej agresii voči Ukrajine, ktorú opätovne ostro odsúdili, sa ministri zhodli na nevyhnutnosti pokračovania vojenskej i nevojenskej podpory napadnutého štátu, ako aj na euroatlantickej budúcnosti Ukrajiny a zapojenia sa do jej povojnovej rekonštrukcie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite