Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda si neplní svoje záväzky z memoranda, tvrdia lekárski odborári

.sita .slovensko

Predseda LOZ Peter Visolajský tvrdí, že vláda si splnila len tri z ôsmich požiadaviek lekárskych odborárov. Ide o zvýšenie platov lekárov a zdravotných sestier, nezdaňovanie vzdelávania lekárov a vzdelávanie mladých lekárov.

Vláda si neplní svoje záväzky z memoranda, tvrdia lekárski odborári SITA/Branislav Bibel

vláda si neplní svoje záväzky, ktoré sú súčasťou memoranda uzatvoreného s Lekárskym odborovým združením (LOZ). Na piatkovej tlačovej besede to uviedol predseda LOZ Peter Visolajský. Tvrdí, že vláda si splnila len tri z ôsmich požiadaviek lekárskych odborárov. Ide o zvýšenie platov lekárov a zdravotných sestier, nezdaňovanie vzdelávania lekárov a vzdelávanie mladých lekárov. „Vyzývame vládu, aby neignorovala požiadavky, ku ktorým sa zaviazala,“ povedal Visolajský.

Kabinet sa v memorande zaväzuje vyvinúť systémové kroky najmä k financovaniu zdravotníckych zariadení tak, aby platby zdravotných poisťovní odzrkadľovali reálne náklady na zdravotnú starostlivosť vrátane zohľadnenia ceny práce zdravotníckych pracovníkov. Ďalšie záväzky vlády hovoria o zvýšení počtu lekárov, sestier a pôrodných asistentiek, podpore vzdelávania v zdravotníctve, reforme vzdelávania lekárov, či zabezpečení mzdovej konkurencieschopnosti Slovenska pri získavaní lekárov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite