Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sme rodina podporuje júnový termín predčasných volieb, pripúšťajú aj september

.sita .slovensko

Predseda Národnej rady SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár ocenil, že strana Sloboda a Solidarita sa rozhodla podporiť myšlienku predčasných volieb.

Sme rodina podporuje júnový termín predčasných volieb, pripúšťajú aj september SITA/DIANA ČERNÁKOVÁ Premiér v demisii Eduard Heger a predseda Národnej rady Boris Kollár počas tlačovej konferencie po odvolaní vlády Eduarda Hegera a zároveň poverenia vykonávaním funkcie v obmedzenom rozsahu prezidentkou v Prezidentskom paláci, 16. december 2022.​

„je pravdou, že my sme boli ochotní podporiť zostavenie 76-ky poslancov len pod podmienkou, že pripravíme krajinu k predčasným voľbám. Hnutie Sme rodina podporuje júnový termín predčasných volieb, aby konečne prišla vláda, ktorá bude mať plné kompetencie a dôveru občanov," uviedol Kollár na dnešnej tlačovej konferencii.

Zároveň dodal, že sú ochotní pristúpiť aj na kompromis, ktorým je septembrový termín. „Keď sa väčšinoví partneri dohodnú, že to je možné urobiť len v septembri, nebudeme sa hádzať o zem a budeme s tým súhlasiť. Musíme nájsť také riešenie, s ktorým bude každý spokojní," dodal predseda parlamentu.

Kollár taktiež uviedol, že konzultuje s lídrami všetkých politických strán, ktoré sú obsiahnuté v parlamente. „Hlavne sa teraz bavím aj s opozíciou. Konzultujeme, aký ústavný zákon prijmeme. Niektorí v ňom nechcú referendum, niektorí tam chcú len referendum. Musíme nájsť jedno riešenie, ktoré bude vyhovovať všetkým," tvrdí líder Sme rodina. Zároveň požiadal aktérov, ktorí sa zúčastnia na rokovaniach, aby ich viedli dôstojne. „Mám informáciu, ak sa dohodneme štyri bývalé koaličné strany a urobíme spoločné vyhlásenie, podľa všetkého by sme mali vedieť dovládnuť do predčasných volieb v obsadení vlády, aká je teraz," informoval Kollár.

V prípade, ak neprijmú ústavný zákon, všetko podľa šéfa parlamentu padne. „Opozícia potom môže zabudnúť na predčasné voľby a bude vládnuť prezidentka SR Zuzana Čaputová s vládou, ktorá neprešla voľbami a s vysokou pravdepodobnosťou neprejde ani v parlamente a nebude môcť predkladať legislatívno-právnu iniciatívu, a to by bol ďalší chaos," skonštatoval.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite