Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zomrel europoslanec za stranu Smer-SD Miroslav Číž

.tasr .sita .slovensko

Vo veku 68 rokov zomrel slovenský europoslanec a dlhoročný politik Miroslav Číž. Informovala o tom strana Smer-SD na sociálnej sieti.

Zomrel europoslanec za stranu Smer-SD Miroslav Číž SITA/Ľudovít Vaniher

„dnes (štvrtok) nás v ranných hodinách navždy opustil náš skvelý kamarát, kolega a na verejnosti rešpektovaný odborník a politik Miroslav Číž,“ uviedla strana Smer-SD.

Pripomenula, že Číž stál aj pri vzniku strany. V minulosti bol aj poslancom Národnej rady (NR) SR. V posledných rokoch zastupoval Slovensko v Európskom parlamente. 

Miroslav Číž sa narodil 11. februára 1954 v Banskej Štiavnici. Vyštudoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. V rokoch 1989 - 1990 pôsobil ako poradca predsedu Národnej rady Slovenskej republiky. V rokoch 1990 - 2002 zastával viacero funkcií - bol tajomníkom Výboru NR SR pre verejnú správu, externým členom Kolégia ministra vnútra pre civilno-správny úsek, členom Rady vlády pre verejnú správu a odborným poradcom legislatívneho odboru NR SR. Miroslav Číž bol poslancom NR SR za stranu Smer a v rokoch 2006 a 2014 bol zvolený za podpredsedu NR SR. Od roku 2019 zasadal v Európskom parlamente, kde bol členom Skupiny progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite