Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vo veku 93 rokov zomrel publicista Slavo Kalný

.sita .slovensko

Posledná rozlúčka so zosnulým bude vo štvrtok 29. decembra o 11:45 v bratislavskom krematóriu.

Vo veku 93 rokov zomrel publicista Slavo Kalný pexels.com

dnes ráno vo veku 93 rokov zomrel publicista a spisovateľ Slavo Kalný. Informoval o tom jeho syn Peter Kalný. Ako doplnil, posledná rozlúčka so zosnulým bude vo štvrtok 29. decembra o 11:45 v bratislavskom krematóriu.

Slavo Kalný sa narodil 27. apríla 1929 vo Veľkom Rovnom. V rokoch 1940 až 1949 študoval na gymnáziách v Trenčíne a Skalici, dva roky pôsobil ako vychovávateľ učňovského dorastu v Merine Trenčín. V rokoch 1951 až 1956 študoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Už počas štúdia nastúpil do redakcie mládežníckeho denníka Smena, v rokoch 1963 až 1965 bol zástupcom šéfredaktora a ďalšie tri roky šéfredaktorom Smeny. V roku 1969 ho z politických dôvodov z redakcie prepustili, vyše roka bol nezamestnaný. V roku 1970 ho prijali za redaktora Slovenského rozhlasu. Nesmel však písať úvahy a komentáre, nesmel sa podpisovať, mal zákaz vystupovať na mikrofón. Ako dramaturg rozhlasových seriálov pracoval v rozhlase do roku 1990.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite