Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zomrel epidemiológ Vladimír Krčméry

.tasr .slovensko

Vo veku 62 rokov v utorok zomrel profesor, lekár a odborník na tropickú medicínu a infektológiu Vladimír Krčméry.

Zomrel epidemiológ Vladimír Krčméry Boris Németh

podľa informácií mal Krčméry obojstranný zápal pľúc.

Vladimír Krčméry zasvätil svoj život slabým a chorým. V reakcii na jeho utorkové úmrtie to na sociálnej sieti uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová. 

„Bol mužom viery a svojimi postojmi inšpiroval mnohých k lekárskej službe v chudobných krajinách či k pomoci najslabším,“ napísala hlava štátu. Pripomenula, že svojimi skúsenosťami a autoritou výrazne prispel k boju proti pandémii ochorenia covid-19. „Bol vždy plný optimizmu a nádeje a takého si ho budem pamätať. Česť jeho pamiatke,“ dodala prezidentka.

vladimír Krčméry bol slovenský vedec, vysokoškolský pedagóg a lekár. Bol odborníkom na tropickú medicínu a infektológiu. Vo viacerých rozvojových krajinách zakladal zdravotnícke a sociálne zariadenia. Zúčastnil sa na viacerých humanitárnych misiách počas epidémií SARS, chrípky v Kambodži či cholery na Haiti. Bol riaditeľom Tropického inštitútu sv. Alžbety a prednostom Mikrobiologického ústavu Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a Univerzitnej nemocnice Bratislava.

 Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite