Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci okolo Čekovského žiadajú od premiéra a Matoviča dohodu s SaS

.tasr .slovensko

Tento krok by podľa nich umožnil nájsť novú demokratickú väčšinu na podporu vlády Hegera.

Poslanci okolo Čekovského žiadajú od premiéra a Matoviča dohodu s SaS SITA/Jana Birošová

poslanci Národnej rady (NR) SR zoskupení v občiansko-demokratickej platforme žiadajú premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) a predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča, aby sa do poslednej chvíle usilovali o takú dohodu so stranou SaS, ktorá aj za cenu rekonštrukcie vlády zabráni jej pádu. Tento krok by podľa nich umožnil nájsť novú demokratickú väčšinu na podporu vlády Hegera.

„Po tom, ako koaliční poslanci Martin Borguľa a Ján Krošlák oznámili, že budú hlasovať za pád vlády, ľuďom, ktorým záleží na tejto krajine, neostáva nič iné, iba rokovať a dohodnúť sa,“ napísali poslanci združení okolo Kristiána Čekovského (OĽaNO). Zároveň zopakovali svoju žiadosť, aby sa hlasovanie o nedôvere presunulo na januárovú schôdzu parlamentu. „Namiesto chaosu a odovzdania krajiny do rúk Roberta Fica môžeme vytvoriť čas a priestor na rokovania medzi demokratmi,“ uzavreli.

krošlák bude hlasovať za pád vlády, s Borguľom odídu z klubu Sme rodina, Vorobelová vyjadrí tiež nedôveru vláde

Poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Krošlák (Sme rodina) bude hlasovať za vyslovenie nedôvery vláde. Tvrdí, že vláda Eduarda Hegera tu nikdy nebola a riadi ju líder OĽaNO Igor Matovič. Zároveň avizuje vystúpenie z klubu Sme rodina. Rovnako oznámil odchod z klubu Sme rodina aj Martin Borguľa, ktorý bude hlasovať za pád vlády.

„Dnes nebudem hlasovať za návrat mafie a koniec demokracie, ale za odchod sekty, ktorá spôsobila chaos a teror v tejto krajine,“ napísal Krošlák na sociálnej sieti s tým, že sa rozhodol hlasovať za pád vlády pod taktovkou Matoviča. Krajinu podľa neho riadi nekompetentná skupina ľudí okolo Matoviča, ktorá by mala odísť. „Vzhľadom na to, že moje názory v tomto nie sú totožné s vedením hnutia Sme rodina, ohlasujem vystúpenie z tohto poslaneckého klubu, ktorého členov si vážim a ich prácu a názory rešpektujem,“ dodal Krošlák.

Borguľa sa pred utorkovým hlasovaním o páde vlády rozhodol vystúpiť z poslaneckého klubu Sme rodina. Poslanec chce hlasovať za pád vlády, ak minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) neodíde zo svojej stoličky alebo nebude odvolaný. Borguľa tiež na sociálnej sieti napísal, že nikto ho neťahá do iného poslaneckého klubu ani žiaden iný nehľadá.

„Budem hlasovať za Slovensko a slovenský národ. Uvedomujem si vážnosť situácie, uvedomujem si, že predčasné voľby v dohľadnom čase nebudú, uvedomujem si aj všetky riziká, ktoré by vyplývali z prípadného pádu Hegerovej vlády, a uvedomujem si aj to, že tento marazmus sa musí čo možno najskôr skončiť,“ skonštatovala poslankyňa Vorobelová. 

Je pre ňu neprípustné, aby premiér Eduard Heger (OĽaNO) pri obhajobe svojej vlády vyhlasoval, že jeho vláda je proukrajinská, proeurópska. „Pre mňa je najdôležitejšie, aby vláda bola v prvom rade proslovenská,“ dodala.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite