Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obvinený bývalý starosta Rudolf Kusý bude stíhaný na slobode

.tasr .slovensko

Obvinený bývalý starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf K. bude stíhaný na slobode. V sobotu o tom rozhodla sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

Obvinený bývalý starosta Rudolf Kusý bude stíhaný na slobode SITA/ĽUDOVÍT VANIHESITA/ĽUDOVÍT VANIHE

prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Informovali o tom Rudolf K. a jeho obhajkyňa Eva Mišíková.

„Veľmi si vážim rozhodnutie súdu, ktorý veľmi podrobne bral do úvahy všetky informácie,“ vyhlásil Rudolf K. po prepustení zo zadržania na slobodu. K stíhanému skutku sa vzhľadom k pokračujúcemu vyšetrovaniu nevyjadril. „Chcem povedať, že sa cítim byť nevinný,“ zdôraznil.

Prokurátor ÚŠP žiadal o vzatie obvineného do kolúznej väzby. Tá sa využíva pri podozrení, že obvinený bude pôsobiť na svedkov, znalcov alebo spoluobvinených, či mariť vyšetrovanie.

Rudolfa K. zadržala Národná kriminálna agentúra v stredu (16. 11.) v rámci akcie Development. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Vinu odmieta. Po vznesení obvinenia sa vzdal funkcie starostu bratislavského Nového Mesta. Urobil tak krátko pred koncom funkčného obdobia.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite