Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér je pripravený podpísať memorandum s lekárskymi odborármi

.tasr .slovensko

Premiér SR Eduard Heger je pripravený podpísať memorandum s lekárskymi odborármi. Chce, aby lekári výpovede stiahli. Vyhlásil to na utorkovej tlačovej konferencii po rokovaní so zástupcami Lekárskeho odborové združenia (LOZ).

Premiér je pripravený podpísať memorandum s lekárskymi odborármi SITA/Úrad vlády SR

„táto vláda jednoznačne pracuje na tom, aby zdravotníctvo bolo pozdvihnuté. Kiežby sme mali viacej možností, viacej zdrojov a kiežby sme mali východiskový stav lepší, ako sme mali. Robíme maximum, čo sa dá,“ skonštatoval.

Heger zároveň odmietol, že zrušil pondelkové (14. 11.) stretnutie s lekárskymi odborármi.„ Ja keď si stretnutie dohodnem, tak je. Ja som na pondelok nemal dohodnuté stretnutie s lekárskymi odborovými zväzmi. Ja by som určite žiadne takéto stretnutie nerušil,“ podotkol.

Šéf rezortu financií Igor Matovič (OĽaNO) v tejto súvislosti podotkol, že podľa neho ide najmä o financie. „Do týchto rokovaní vstupujem za ministerstvo financií s čistým svedomím,“ povedal. V tejto súvislosti pripomenul, že súčasná vláda zvýšila zdravotníkom platy a zaviedla príplatky za odpracované roky.

Utorkové rokovanie na Úrade vlády SR zvolal Heger. Šéf lekárskych odborárov Peter Visolajský po ňom vyhlásil, že chcú urobiť všetko preto, aby k dohode došlo ešte tento týždeň. O aktuálnej situácii v zdravotníctve v pondelok rokovala aj koaličná rada.

Začiatkom októbra malo podať hromadné výpovede vyše 2100 lekárov z 31 slovenských nemocníc. Lekárski odborári výpovede vysvetlili nesúhlasom s aktuálnymi podmienkami v systéme. V tejto súvislosti zvolali na štvrtok protestné zhromaždenie za záchranu zdravotníctva.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite