Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Memorandum s lekármi sme upravili, verím, že sa dohodneme, hovorí minister Lengvarský

.tasr .slovensko

Prvý návrh memoranda dostali lekárski odborári minulý týždeň. Obsahovalo podľa nich len vágne sľuby a neriešilo ich osem požiadaviek.

Memorandum s lekármi sme upravili, verím, že sa dohodneme, hovorí minister Lengvarský SITA/Branislav Bibel

ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR upravilo po kritike lekárskych odborárov návrh memoranda. Vyplýva to z vyjadrenia ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) na pondelkovej tlačovej konferencii po rokovaní s riaditeľmi nemocníc. 

„Kolegovia z Lekárskeho odborového združenia ho v pondelok odo mňa dostali. Bude tiež predmetom rokovania koaličnej rady v podvečerných hodinách,“ priblížil. Rezort má podľa neho aj návrh k zvýšeniu platov zdravotníkov. 

Minister verí, že k dohode s lekármi dôjde tento týždeň. „Verím tomu, že kroky, ktoré sa dnes dohodnú, sa pretavia do dohody tak, že k výpovediam lekárom nedôjde a situácia v nemocniciach sa stabilizuje tak, aby pacient nebol ohrozený,“ vyhlásil. Súčasnú situáciu chce podľa neho vyriešiť ministerstvo aj vláda čím skôr. 

Začiatkom októbra malo podať hromadné výpovede vyše 2100 lekárov z 31 slovenských nemocníc. Lekárski odborári výpovede vysvetlili nesúhlasom s aktuálnymi podmienkami v systéme.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite