Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Cigániková out. Krajčí in?

.šimon Jeseňák .tasr .slovensko

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS) končí vo funkcii predsedníčky Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo. To, kto ju nahradí ešte nie je známe. No comeback Krajčiho nie je vylúčený.

Cigániková out. Krajčí in? SITA/MARTIN MEDŇANSKÝ

rozhodli o tom poslanci vo štvrtkovom tajnom hlasovaní. Návrh, ktorý podal nezaradený poslanec Martin Čepček, (ktorého poslanecký klub OĽaNO v minulosti vylúčil zo svojich radov, kvôli opakovanému hlasovaniu s fašistami, ktoré sú však už bežnou praxou vládnej koalície), podporilo 67 poslancov z 91 prítomných. Proti bolo 22 poslancov, dvaja sa zdržali. Na jej odvolanie bol potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.

Čepček vyčítal Bittó Cigánikovej, že nespĺňa odborné ani osobné predpoklady na funkciu. Poslanec tiež tvrdil, že šéfka výboru zneužíva svoje postavenie vo výbore na presadzovanie „progresívnej ideologickej agendy“.

Súčasnej vládnej koalície sa týmto krokom podarilo odstrániť jeden z posledných antietatistických prvkov, ktorý dokázal efektívne, i keď nie vždy brzdiť tendencie značnej časti vládnej koalície protežovať výhradne štátne nemocnice, alebo štátom vlastnenú a kontrolovanú VšZP. Otázka je, kto Bittó Cigánikovú vo fukncii nahradí. Nepravdepodobná alternatíva je, že to bude exminister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý bol pre zdravotníctvo na Slovensko azda ešte väčšou pohromou ako pandémia covidu-19. Bývalý minister zdravotníctva Rudolf Zajac, chirurgicky presne označil Mareka Krajčiho za nedouka. Budúcnosť slovenského zdravotníctva rozhodne nemá pred sebou perspektívnu budúcnosť.

O situácií sa statusom na sociálnych sieťach vyjadril aj Igor Matovič nasledovne, pričom je dôležité dodať, že pri pohľade na primitívnosť ministra financií blednú závisťou aj také ex-parlamentné esá, ako bol Ján Slota či Ján Cuper. 

SaSkári si ODVOLALI TEPŠU

Keď mi naši poslanci z OĽANO povedali, že nebudú mať krvavé oči - ukážu gesto voči SaS a nezúčastnia sa hlasovania o odvolaní Cigánikovej, povedal som si že frajeros. Podržať tak neschopnú vulgárnu zrúdu, to chce fakt tonu pokory a sebazaprenia.

Prišla voľba. A výsledok? Zúčastnilo sa 91 poslancov a z toho 67 ZA odvolanie. Takže odvolaná.

Lenže úplná krása je skrytá v pravidlách - ak by sa voľby nezúčastnilo 20 SaSkárov, voľby by boli neplatné a Tepša by naďalej bola šéfkou zdravotníckeho výboru 🤪

ONI SI JU SAMI ODVOLALI 🥰

Fakt nechápem, ako sa niekto môže roky hrať na fachmana v matematike a neovláda ani jej základy.

#Karma

#KtoDruhemuJanuSamDoNejSam

… ale možno je to všetko inak. SaSkári Janu sami neznášajú a predpokladať, že sú všetci takí neschopní, je trochu naivné. A tak ešte reálnejší môže byť scenár, že ju úmyseľne potopili vlastní, aby im už nerobila hanbu v tak dôležitej pozícii. Hmm

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite