Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo vnútra zaviedlo viacero opatrení na zníženie spotreby energií

.tasr .slovensko

Ministerstvo vnútra (MV) SR zaviedlo viacero opatrení na zníženie spotreby energií. Reaguje tak na návrh úsporných opatrení vo verejných budovách, ktorý v septembri schválila vláda. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Ministerstvo vnútra zaviedlo viacero opatrení na zníženie spotreby energií Wizzard/Wikipedia

„prijateľne sme znížili napríklad teplotu vykurovania, zamestnancom zároveň prišlo usmernenie, aby nevyužívali nepotrebné elektrické spotrebiče na svojich pracoviskách. V procese je tiež inštalovanie odrazových panelov za radiátory a zbytočné neosvetľovanie exteriéru budov,“ priblížil minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

Rezort tiež plánuje dlhodobé aktivity na zvýšenie energetických úspor, ako napríklad hydraulicky vyregulovať tepelné sústavy, zaizolovať tepelné rozvody či osadenie termoregulačných hlavíc. Zároveň odporučil zamestnancom, ktorým to povaha práce dovoľuje, aby si rozvrhli pracovnú dobu od 8.00 h do 16.00 s cieľom maximálneho využitia denného svetla v zimnom období.

Materiál s návrhmi opatrení na zníženie spotreby energií vo verejnej správe je z dielne ministerstva životného prostredia. Obsahuje celkovo 13 opatrení. Tie si majú jednotlivé orgány verejnej správy nakombinovať podľa svojich špecifických podmienok. Každý úrad má v období 1. októbra 2022 až 30. apríla 2023 dosiahnuť zníženie spotreby energie minimálne o 15 percent v porovnaní s obdobím od októbra 2019 do apríla 2020.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite