Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka prijala demisie ministrov a vymenovala nových

.tasr .slovensko

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala demisie ministrov Sulíka (SaS), Korčoka (nominant SaS) a Márie Kolíkovej (SaS).

Prezidentka prijala demisie ministrov a vymenovala nových SITA/Branislav Bibel Novovymenovaný minister hospodárstva SR Karel Hirman a prezidentka SR Zuzana Čaputová

prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok v Prezidentskom paláci vymenovala nových ministrov. Rezort hospodárstva povedie Karel Hirman, rezort spravodlivosti Viliam Karas a ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer. Dočasným vedením rezortu školstva poverila premiéra Eduarda Hegera (OĽANO).

Ministri za SaS podali demisie po tom, ako koaliční partneri počas vládnej krízy nenaplnili ich požiadavku na odchod lídra OĽANO Igora Matoviča z vlády. Vládna kríza sa vyostrila pre pretrvávajúce nezhody Matoviča a predsedu SaS Richarda Sulíka.

Novovymenovaný minister spravodlivosti SR Viliam Karas a prezidentka SR Zuzana ČaputováSITA/Branislav BibelNovovymenovaný minister spravodlivosti SR Viliam Karas a prezidentka SR Zuzana Čaputová

Sulík aj ďalší exministri za SaS Branislav Gröhling a Mária Kolíková sa vrátia do parlamentu. Hegerova vláda bude pokračovať ako menšinová, teda bez väčšiny hlasov v Národnej rade SR.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite