Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko uzavrelo dôležitú dohodu o ochrane vzdušného priestoru s Českom a Poľskom

.tasr .slovensko

Ochranu vzdušného priestoru Slovenskej republiky prevezmú po uzemnení stíhacích lietadiel MiG-29 Česká republika a Poľsko.

Slovensko uzavrelo dôležitú dohodu o ochrane vzdušného priestoru s Českom a Poľskom Ministerstvo obrany Slovenskej republiky/Facebook

dohodu o tzv. air policingu podpísali minister obrany Jaroslav Naď, česká šéfka rezortu Jana Černochová a poľský minister Mariusz Blaszczak v sobotu v priestoroch Leteckej základne Malacky-Kuchyňa.

Česko a Poľsko majú chrániť slovenské nebo do dodania nových stíhacích lietadiel F-16. Prvé kusy by mali prísť v roku 2024. Stíhačky MiG-29 uzemnia. Naď opakovane poukazoval na problémy, ktoré má Slovensko s ich prevádzkou z technického, medzinárodno-politického i bezpečnostného hľadiska, ale aj z hľadiska dostupnosti pilotov. Nevylúčil ich poskytnutie Ukrajine, rokuje sa o finančnej alebo materiálnej náhrade.  

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite