Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozhodnutie Juraja Krúpu opustiť OĽaNO považujú Čekovský a Stančík za predčasné. Vládu s fašistami odmietajú

.sita .slovensko

Kristián Čekovský s Andrejom Stančíkom odmietajú akékoľvek úvahy o menšinovej vláde s podporou ĽSNS a koalícia musí pokračovať bez fašistov.

Rozhodnutie Juraja Krúpu opustiť OĽaNO považujú Čekovský a Stančík za predčasné. Vládu s fašistami odmietajú FACEBOOK/ANDREJ STANČÍK

poslanci hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Kristián Čekovský a Andrej Stančík dnes reagovali na rozhodnutie ich straníckeho kolegu Juraja Krúpu o opustení poslaneckého klubu OĽaNO. Obaja považujú toto rozhodnutie za predčasné, keďže rokovania o budúcnosti koalície stále pokračujú a strana Sloboda a solidarita (SaS) je naďalej jej súčasťou. Ich vyjadrenie poskytol Martin Kalužák, asistent Kristiána Čekovského.

„Premiér Eduard Heger jasne hovorí o snahe zachovať štvorkoalíciu a v tomto má našu plnú podporu,“ zhodli sa Čekovský so Stančíkom, ktorí odmietajú akékoľvek úvahy o menšinovej vláde s podporou Ľudovej strany naše Slovensko (ĽSNS). Takáto koalícia opierajúca sa o hlasy opozičných, nezaradených či fašistických poslancov by podľa nich nemala dlhú trvanlivosť.

„Ja sám som už niekoľkokrát pre médiá vylúčil, že by som bol súčasťou vlády, ktorá by sa opierala o hlasy Kotlebovcov,“ zdôraznil Čekovský s tým, že táto vláda ukázala jasné proeurópske a prozápadné smerovanie a od začiatku vojny sa postavila za pomoc Ukrajine. „Neviem si predstaviť, ako by poslanci ĽSNS tieto postoje podporovali,“ doplnil Stančík.

Predseda Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa dnes na sociálnej sieti oznámil, že opúšťa poslanecký klub koaličného hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Ako vo svojom profile napísal, posledné týždne v slovenskej politike priniesli okamihy, s ktorými sa ako občan a politik vyznávajúci demokratické a liberálne hodnoty nemôže stotožniť.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite