Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juraj Krúpa opúšťa poslanecký klub OĽaNO

.sita .slovensko

OĽaNO v roku 2022 podľa Krúpu už nie tým hnutím ako v roku 2020.

Juraj Krúpa opúšťa poslanecký klub OĽaNO Juraj Krúpa - poslanec NR SR/Facebook

predseda Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa opúšťa poslanecký klub koaličného hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Ako napísal vo svojom profile na sociálnej sieti, posledné týždne v slovenskej politike priniesli okamihy, s ktorými sa ako občan a politik vyznávajúci demokratické a liberálne hodnoty nemôže stotožniť.

 „Zistil som, že OĽaNO v roku 2022 už nie tým hnutím ako v roku 2020. Za niečo viac ako dva roky pri kormidle vládnej moci urobilo toľko hodnotových obratov, že sa v spätnom zrkadle spreneverilo tým zásadám, z ktorých vzišlo a prečo mu tak veľa ľudí dalo dôveru vo voľbách," uviedol Krúpa. Hnutie, ktoré sa prezentovalo tolerantne k rôznym názorovým prúdom, podľa neho „zultrakonzervatívnelo". „Čím viac sa jeho hlavný ťah vyprázdňoval od protikorupčnej agendy, tým viac sa začal stupňovať boj proti tzv. ‚liberálnemu peklu’. V poslaneckom klube sa prekvapujúco začali tolerovať prvky orbánovského nacionalizmu a koketovať so spoluprácou s extrémistami," skonštatoval poslanec.

Vyvrcholením tohto príklonu k ultrakonzervativizmu v klube OĽaNO sa podľa Krúpu stala prípustnosť možnosti vytvorenia menšinovej vlády za ad hoc podpory „rôznych kriminálnikov, extrémistov a fašistov počas koaličnej krízy". „Uvažovať o pokračovaní vo vláde aj za takýchto neprijateľných podmienok sa stalo pre moje poslanecké svedomie červenou čiarou. Nedokážem ju preklenúť," dodal.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite