Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sme rodina predloží návrh umožňujúci skrátiť volebné obdobie, Za ľudí nesúhlasí

.tasr .slovensko

Hnutie Sme rodina naďalej plánuje podať návrh ústavného zákona, ktorý by umožnil skrátenie volebného obdobia parlamentu.

Sme rodina predloží návrh umožňujúci skrátiť volebné obdobie, Za ľudí nesúhlasí SITA/Viktor Zamborský

v pondelok to potvrdil šéf rezortu práce Milan Krajniak (Sme rodina). Podanie návrhu už skôr avizoval šéf hnutia a predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Strana Za ľudí s tým nesúhlasí.

Krajniak zdôraznil, že legislatívny návrh automaticky neskráti volebné obdobie. Len vytvorí právny rámec na to, aby v budúcnosti k skráteniu volebného obdobia parlamentu mohlo prísť.

„My túto ústavnú zmenu nepodporíme. Cieľom je, aby vláda pracovala na riešeniach pre ľudí a nie aby hľadala spôsoby, ako si skrátiť obdobie, keď je možné pre ľudí pracovať,“ reagovala Remišová.

Kollár koncom júna avizoval, že návrh podá do 25. augusta. Hovoril vtedy aj to, že Sme rodina by takýto zákon podporila aj ak by ho predložila opozícia. Poslanec NR SR a podpredseda opozičnej strany Hlas-SD Richard Raši v júni reagoval, že Kollár v minulosti takýto návrh nepodporil.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite