Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS čaká dnes republiková rada, oznámiť má postup v súvislosti so situáciou v koalícii

.tasr .slovensko

Republiková rada SaS bude v stredu rozhodovať o ďalšom postupe a zotrvaní v koalícii. Popoludní ohlásili liberáli tlačovú konferenciu.

SaS čaká dnes republiková rada, oznámiť má postup v súvislosti so situáciou v koalícii SITA/Jana Birošová

podľa informácií Denníka N by mala byť v hre aj možnosť, že SaS podmieni zotrvanie v koalícii odchodom Igora Matoviča (OĽANO) z postu ministra financií.

Podpredseda Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel (OĽANO) ešte v utorok (5. 7.) na sociálnej sieti hovoril o možných posledných hodinách koalície. Verí však, že nie je o všetkom vopred rozhodnuté a republiková rada SaS zváži všetky plusy a mínusy.

Spor v koalícii sa opäť vyostril po tom, ako poslanci NR SR prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne ministra financií a lídra OĽANO Igora Matoviča. SaS a Matovič sa následne obviňovali zo spolupráce s opozíciou a fašistami.

SaS opäť pre Matovičove útoky odmietla chodiť na koaličné rady, OĽANO obvinilo liberálov z rozbíjania vlády. SaS si vzala čas na premyslenie, čo ďalej. Pripustila vtedy aj odchod z koalície, hoci tvrdí, že má vôľu v kabinete pokračovať. Matovič vyzval SaS na uzmierenie, tá zatiaľ nepovedala viac o svojom postupe.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite