Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico spoločne s Kaliňákom požiadali Generálnu prokuratúru o využitie paragrafu 363

.sita .slovensko

Hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan uviedol, že Generálnej prokuratúre SR bol 15. júna doručený návrh na postup podľa paragrafu 363 a nasledujúce Trestného poriadku.

Fico spoločne s Kaliňákom požiadali Generálnu prokuratúru o využitie paragrafu 363 IVAN FLEISCHER/SITA

generálneho prokuratúra Maroša Žilinku žiadajú obvinení líder opozičnej strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico a bývalý minister vnútra Robert Kaliňák  o využitie paragrafu 363 v ich prípadoch. Potvrdil to pre agentúru SITA hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. Ako prvá o tom informovala na svojom webe televízia Markíza.

Skladan uviedol, že Generálnej prokuratúre bol 15. júna doručený návrh na postup podľa paragrafu 363 a nasledujúce Trestného poriadku, o ktorom doposiaľ rozhodnuté nebolo. „Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry o sťažnostiach uvádzaných osôb voči uzneseniu o vznesení obvinenia doposiaľ nerozhodol,“ uzavrel.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie Súmrak obvinil Roberta Fica., exministra vnútra Roberta Kaliňáka, Norberta Bödöra a Tibora Gašpara pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Fico a Robert Kaliňák sú zároveň obvinení zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite