Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je aj v záujme Slovenska, aby Čierna Hora a ďalšie krajiny boli súčasťou EÚ, tvrdí Korčok

.tasr .slovensko

Je aj v záujme Slovenskej republiky, aby sa Čierna Hora a ďalšie štáty západného Balkánu v čo najkratšom čase stali členmi Európskej únie. Vyhlásil to minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok, ktorý v dňoch 15. až 16. júna navštívil Čiernu Horu, kde rokoval s najvyššími predstaviteľmi krajiny.

Je aj v záujme Slovenska, aby Čierna Hora a ďalšie krajiny boli súčasťou EÚ, tvrdí Korčok SITA/Branislav Bibel

západný Balkán zostáva našou zahraničnopolitickou prioritou a je aj v našom záujme, aby sa Čierna Hora, ale aj ďalšie krajiny regiónu, v čo najkratšom možnom čase stali členmi EÚ. Tým sa posilní stabilita na európskom kontinente. Samozrejme, treba mať pritom na pamäti, že pre úspešnú integráciu do EÚ si obe strany musia splniť svoje úlohy," uviedol Korčok. Minister zdôraznil pripravenosť poskytnúť čiernohorským partnerom pomoc pri napĺňaní ich eurointegračných ambícií.

Šéf slovenskej diplomacie privítal, že nová vláda v Podgorici deklarovala integráciu do EÚ ako svoju hlavnú zahraničnopolitickú prioritu. Zároveň zdôraznil, že kľúčovú rolu zohrávajú konkrétne kroky, ktoré Čierna Hora v tomto smere urobí, a to predovšetkým v oblasti právneho štátu.

Čiernohorskí politici podľa MZVEZ SR vyzdvihli slovenskú podporu politiky rozširovania EÚ na expertnej i politickej úrovni a pomoc slovenských inštitúcií pri odovzdávaní vedomostí v reformnom a prístupovom procese.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite