Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko darovalo Ukrajine päť vrtuľníkov a muníciu do systému Grad. Pomoc je už na mieste

.tasr .slovensko

Slovensko darovalo Ukrajine štyri vrtuľníky Mi-17 a jeden vrtuľník Mi-2, ako aj muníciu do systému Grad. Pomoc schválila vláda. Po bezpečnom odovzdaní je už v užívaní ozbrojených síl Ukrajiny. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) o tom informoval na sociálnej sieti.

Slovensko darovalo Ukrajine päť vrtuľníkov a muníciu do systému Grad. Pomoc je už na mieste U.S. Department of Defense

„táto pomoc Ukrajine, rovnako ako všetky doterajšie dodávky, budú Slovensku preplatené z Európskeho mierového nástroja, ktorý je silným vyjadrením solidarity Európskej únie s Ukrajinou,“ upozornil minister. Ako pripomenul, uvedené vrtuľníky už boli z našich ozbrojených síl vyradené a nahradené modernými vrtuľníkmi UH-60M Black Hawk.

Minister sa v stredu (15. 6.) zúčastnil na rokovaní členských krajín Aliancie a predstaviteľov ďalších 20 krajín v sídle NATO v Bruseli, aby koordinovali svoju vojenskú pomoc Ukrajine s ostatnými partnermi a spojencami. „Všetky zúčastnené krajiny, ktorých počet mimochodom neustále narastá, sa zhodli, že budú Ukrajine pomáhať aj naďalej. Ukrajina si našu pomoc jednoznačne zaslúži,“ skonštatoval.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite