Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Strana SaS sa podľa poslankyne Cigánikovej snaží situáciu upokojiť

.sita .slovensko

Gyorgyi Gyimesi v diskusnej relácii televízie TA3 V politike uviedol, že SaS vníma ako koaličného partnera iba nominálne.

Strana SaS sa podľa poslankyne Cigánikovej snaží situáciu upokojiť BORIS NÉMETH

poslankyňa Národnej rady Jana Bittó Cigániková zhodnotila, že na koaličné rady prestali chodiť, pretože ju vedie minister financií Igor Matovič. Vníma, že diskusie na vláde sú konštruktívnejšie, lebo ich vedie premiér Eduard Heger. V diskusnej relácii televízie TA3 V politike uviedla, že strana Sloboda a Solidarita sa snaží situáciu upokojiť a naďalej je súčasťou koalície. Jej koaličný kolega - poslanec György Gyimesi (OĽaNO) však vníma SaS ako súčasť koalície iba nominálne, ale pre ich postoje k najzásadnejším veciam nie.

Poslanec Ladislav Kamenický (Smer-SD) tvrdí, že v nimi pripravených referendových otázkach nevidia ich právnici žiadny problém. Podotkol, že organizovanie referenda nie je z ich strany len taktika. Naopak, Gyimesi si myslí, že žiadne referendum nebude a vníma to skôr ako PR akciu opozície pre ich voličov. Jana Bittó Cigániková pripomenula, že referendum je demokratické právo kohokoľvek, aj strany Smer – sociálna demokracia. 

Podľa nej majú na to svoje dôvody. Konštatovala, že nemôžu byť hrdí na to, aké spory sú medzi koaličnými partnermi. „Toto referendum je náš výsledok toho, čo robíme,“ uviedla a dodala, že na referende sa neplánuje zúčastniť. Rovnako ako Gyimesi si myslí, že referendum nebude úspešné a nebudú stať pred voľbou, čo budú robiť. Zdôraznila, že vládu „povaliť“ nechcú.

Bittó Cigánikova si dnes do diskusie priniesla lopárik s nápismi „klamstvo" a „hoax“, ktorý používa namiesto skákania do reči spoludiskutujúcim Gyimesimu a Kamenickému (Smer-SD).

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite