Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko nezostane bez ropy, vyhlásil Heger

.sita .slovensko

Poslancovi Gyimesimu odporúča, aby sa v prípade akýchkoľvek nezrovnalostí najskôr rozprával s ministrom a až potom s médiami.

Slovensko nezostane bez ropy, vyhlásil Heger SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaer

slovensko nezostane bez ropy. Uviedol to v stanovisku predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) s tým, že takto to pre Slovensko v Bruseli vyrokoval a ropa bude z Ruska tiecť do času, kým nebudeme mať plnohodnotnú alternatívu. Premiér tak reaguje na dnešnú výzvu poslanca Györga Gyimesiho (OĽaNO), aby odstúpil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) pre ekonomické škody. Poslancovi Heger odporúča, aby sa v prípade akýchkoľvek nezrovnalostí najskôr rozprával s ministrom a až potom s médiami.

„Pri rokovaniach na úrovní lídrov nadväzuje predseda vlády na rokovania rezortných ministrov, v tomto prípade ministerstva hospodárstva. A dorokuje veci, ktoré ostali na úrovni rezortných ministrov otvorené," uvádza v stanovisku premiér s tým, že každý rezort má konať tak, aby to bolo vždy v záujme Slovenskej republiky. Heger nateraz nemá vedomosť, že by konali v neprospech našich záujmov.

Koaličný poslanec György Gyimesi na piatkovej tlačovej besede vyzval ministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby odstúpil. Dôvodom majú byť preukázateľné rozsiahle ekonomické škody spojené s ostatným sankčným balíkom prijatým Európskou komisiou. Minister hospodárstva a predseda koaličnej strany Sloboda a Solidarita Richard Sulik reagoval, že poslanec György Gyimesi nerozumie problematike. „Ak ma kritizuje a vyzýva na odstúpenie, mal by si v prvom rade naštudovať fakty. Embargo odsúhlasil na summite premiér Eduard Heger, takže v konečnom dôsledku Gyimesi kritizuje samotného predsedu vlády," skonštatoval.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite