Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko dodá Ukrajine osem kusov húfnic Zuzana 2

.tasr .slovensko

Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková. Podrobnejšie informácie o kontrakte rezort neposkytne.

Slovensko dodá Ukrajine osem kusov húfnic Zuzana 2 KONŠTRUKTA - Defence, a.s.

štátna akciová spoločnosť Konštrukta Defence, patriaca pod rezort obrany, uzatvorila v stredu (1. 6.) kontrakt na komerčný predaj samohybných húfnic Zuzana 2 pre Ukrajinu. Dodaných jej bude osem kusov. 

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) ocenil, že vďaka tomuto kontraktu získa Konštrukta Defence zákazku, ktorá prináša možnosti pre ďalší rast spoločnosti. Považuje to za veľký úspech pre slovenský obranný priemysel. "Ide nepochybne o dôležitý kontrakt. Jednak tým ukazujeme našu schopnosť, odbornosť a profesionalitu vo výrobe vojenskej techniky," podotkol šéf podniku Alexander Gurský. Dodal, že vďaka kontraktu budú mať zamestnanci garanciu práce.

"Kontraktu predchádzali týždne intenzívneho rokovania. Situácia na Ukrajine si vyžaduje naše maximálne nasadenie, odbornosť a úprimný záujem," povedal šéf rezortu. Zároveň poďakoval ukrajinskému ministrovi obrany Olexijovi Reznikovovi za jeho osobný vklad k dosiahnutiu dohody.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite