Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dodávky plynu na Slovensko pokračujú na základe platných zmlúv

.sita .slovensko

Slovensko zaplatilo aprílovú fraktúru v eurách.

Dodávky plynu na Slovensko pokračujú na základe platných zmlúv SITA/Martin Havran

dodávky zemného plynu z Ruska pokračujú podľa rezortu hospodárstva podľa platných zmlúv. Slovensko zaplatilo aprílovú faktúru v eurách a na základe odporúčaní Európskej únie. Informovalo o tom Ministerstvo hospodárstva SR v tlačovej správe.

„Šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík (SaS) rozhodol o zaplatení faktúry na základe stanoviska Európskej únie, že v prípade takejto platby nejde o porušenie, respektíve obídenie sankcií. Nedošlo ani k porušenie žiadnej platnej zmluvy, ku ktorej nebol prijatý žiaden dodatok," uviedol rezort.

Aktivity na zabezpečenie dodávok zemného plynu aj z iných zdrojov podľa rezortu hospodárstva intenzívne pokračujú. Plynu má byť aktuálne dostatok a pokračuje sa v plnení zásobníkov na budúcu vykurovaciu sezónu. „Rezort hospodárstva dohliada na zvyšovanie energetickej bezpečnosti Slovenska, aby bol dostatok plynu, tak pre domácnosti, ako aj pre priemysel," uzavrel rezort.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite