Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Korčok považuje odchod časti opozície počas Zelenského prejavu za zbabelosť

.sita .slovensko

Poslancom Národnej rady SR sa dnes prihovoril prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.

Korčok považuje odchod časti opozície počas Zelenského prejavu za zbabelosť SITA/Jakub Julény

šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) považuje za zbabelé, že si dnešný prejav ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Národnej rade SR (NR SR) nevypočula časť poslancov strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) a „fašistov“, ktorí z rokovacej sály odišli.

„Považujem to za zbabelé a hanebné. Ale zo strany členov týchto strán to nie je nič prekvapujúce. Celý čas hovoria, že agresia Ruska na Ukrajine sa nás netýka a hľadajú výhovorky, hovoria inými slovami presne to, čo hovorí Ruská federácia,“ povedal.

Korčok ocenil príhovor prezidenta Ukrajiny a jeho jasné posolstvo. Dáva podľa neho nielen ukrajinskému národu vedieť, že táto vojna bude mať za víťaza práve Ukrajinu. „Ukrajine je potrebné dať štatút kandidátskej krajiny na vstup do Európskej únie,“ vyhlásil. Zároveň poďakoval NR SR za to, že vystúpenie Zelenského umožnila.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) označil Zelenského prejav za jeden z najsilnejších, aké v parlamente počul. „Agresia musí byť odsúdená, nie ospravedlňovaná či ticho tolerovaná. Stojím na strane Ukrajiny. Volodymyr Zelenskyj je hrdinom dnešných dní,“ vyhlásil.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite