Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sulík reaguje na Matoviča: Nie sme tí, ktorí chceme z vlády odísť

.sita .slovensko

Matovič vedome a zákerne klame, len aby odviedol pozornosť od svojej najväčšej politickej prehry, hovorí Sulík.

Sulík reaguje na Matoviča: Nie sme tí, ktorí chceme z vlády odísť SITA/Branislav Bibel

strana Sloboda a Solidarita sa ohradzuje voči slovám Igora Matoviča o tom, že má v úmysle odísť z koalície. V tlačovej správe o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

„Igor Matovič vedome a zákerne klame, len aby odviedol pozornosť od svojej najväčšej politickej prehry. Porazili ho nielen jeho vlastné poslankyne, ale aj jeho obľúbený koaličný partner. Nerozumieme, prečo útočí práve na SaS, ktorá jednotne hlasovala za vydanie Roberta F. spravodlivosti, zatiaľ čo Sme rodina sa kompletne zdržala a tým zabránila, aby Igor Matovič dosiahol svoje politické víťazstvo,” uviedol predseda SaS Richard Sulík. Strana SaS sa zároveň pýta, či Matovič vyháňa z koalície tých správnych. „My nie sme tí, ktorí chceme z vlády odísť, a ani tí, ktorí by z nej odísť mali,” uzavrel Sulík.

Minister financií Matovič dnes v rádiu Expres v relácii Braňo Závodský Naživo povedal, že budúci týždeň v stredu sa SaS postaví na tlačovku a povie, že ak bude koalícia ignorovať veto o pomoci rodinám a návrh prejde cez vládu a následne sa predloží do parlamentu, SaS odchádza z koalície. „Toto máme avizované od ľudí, ktorým vadí, že ich do toho Sulík tlačí,“ povedal Matovič s tým, že celý balík pomoci je v súlade s programovým vyhlásením vlády a netreba ho dávať na koaličnú radu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite