Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štátne zastupiteľstvo v Prahe navrhuje vydanie Š. Agha na Slovensko

.tasr .slovensko

Mestské štátne zastupiteľstvo v Prahe navrhuje vydanie právoplatne odsúdeného Štefana Agha na Slovensko do výkonu trestu. Rozhodovať bude Mestský súd v Prahe. TASR to potvrdili hovorcovia štátneho zastupiteľstva a mestského súdu.

Štátne zastupiteľstvo v Prahe navrhuje vydanie Š. Agha na Slovensko SITA/MINISTERSTVO VNÚTRA SR

"Mestský súd v Prahe 28. apríla 2022 dostal návrh Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe na rozhodnutie o vydaní do výkonu trestu odňatia slobody na Slovensko," priblížil pre TASR hovorca pražského mestského súdu Adam Wenig.

Agh sa nachádza v predbežnej väzbe. Spis sa momentálne nachádza na Vrchnom súde v Prahe, ktorý má rozhodnúť "o sťažnosti proti uzneseniu Mestského súdu v Prahe, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z predbežnej väzby".

Zadržaný bol 30. marca na základe vydaného európskeho zatýkacieho rozkazu, potvrdil hovorca Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe Aleš Cimbala. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) Agha vlani právoplatne odsúdil v kauze falšovania televíznych zmeniek na 13-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite