Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O väzbe pre Kaliňáka má ŠTS začať rozhodovať v piatok poobede

.tasr .slovensko

​Okrem Kaliňáka sa má rozhodovať aj o väzbe pre advokáta Mareka P. a ďalšieho obvineného M. C.

O väzbe pre Kaliňáka má ŠTS začať rozhodovať v piatok poobede SITA/Ľudovít Vaniher

špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku má o väzbe pre exministra vnútra Roberta Kaliňáka začať rozhodovať v piatok od 15.00 h. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Okrem Kaliňáka sa má rozhodovať aj o väzbe pre advokáta Mareka P. a ďalšieho obvineného M. C. „Výsluchy pred sudcom o návrhoch na väzbu troch obvinených sa začínajú dnes od 15.00 h v Pezinku,“ povedala Kudjáková.

Kaliňáka vyšetrovateľ NAKA obvinil spolu s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Advokát Marek P. je obvinený je zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Tretí obvinený M. C. čelí obvineniu zo zločinu prijímania úplatku. Podľa Denníka N ide o príslušníka Slovenskej informačnej služby. Tajná služba na otázky TASR zatiaľ nereagovala.  

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite