Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátor podal návrh na vzatie Roberta Kaliňáka do väzby

.tasr .slovensko

Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Prokurátor podal návrh na vzatie Roberta Kaliňáka do väzby SITA/Ľudovít Vaniher

prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal vo štvrtok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na vzatie exministra vnútra Roberta Kaliňáka do väzby. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

"Prokurátor Špeciálnej prokuratúry podal 21. apríla návrh na vzatie do väzby doktora R.K., a to z dôvodov takzvanej kolúznej väzby," priblížil Sladan. Kolúzna väzba sa využíva pri podozrení, že obvinený bude pôsobiť na svedkov, znalcov alebo spoluobvinených, či mariť vyšetrovanie.

Podľa ÚŠP vyšetrovateľ NAKA obvinil v rámci akcie predsedu Smeru-SD Roberta Fica s Kaliňákom zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite