Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vo štvrtok budú voliť piatich členov Súdnej rady SR

.tasr .slovensko

Vo štvrtok (21. 4.) majú byť voľby piatich členov Súdnej rady SR z radov sudcov. Uskutočnia sa na zhromaždeniach sudcov v západoslovenskom, stredoslovenskom a východoslovenskom volebnom obvode.

Vo štvrtok budú voliť piatich členov Súdnej rady SR SITA/Ivan Fleischer

vyplýva to z informácií zverejnených na webe Kancelárie Súdnej rady SR.

Na listine kandidátov pre západoslovenský volebný obvod, v ktorom sa budú voliť traja noví členovia súdnej rady, je zapísaných 12 kandidátov. "Na kandidátskej listine pre stredoslovenský volebný obvod, v ktorom sa bude voliť jeden člen súdnej rady, je zapísaný jeden kandidát. Na listine kandidátov pre východoslovenský volebný obvod, v ktorom sa bude voliť jeden člen súdnej rady, sú zapísaní traja kandidáti," priblížili na webe.

Štyrom členom Súdnej rady uplynie funkčné obdobie koncom júna. Voliť sa bude aj náhradný člen namiesto Marcely Kosovej, ktorá sa 7. februára vzdala funkcie. "Najbližšie sa stretnú členovia hlavnej volebnej komisie v sídle súdnej rady v Bratislave v piatok 22. apríla. Účelom bude vyhodnotenie a následné vyhlásenie výsledkov volieb," dodali.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite