Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stredajšie zemetrasenie malo epicentrum medzi Slovenskou Ľupčou a B. Bystricou

.tasr .slovensko

Pre TASR to uviedol vedúci oddelenia seizmológie Ústavu vied o Zemi (ÚVZ) Slovenskej akadémie vied (SAV) Kristián Csicsay.

Stredajšie zemetrasenie malo epicentrum medzi Slovenskou Ľupčou a B. Bystricou seismology.sk

slabé zemetrasenie, ku ktorému došlo v stredu (6. 4.) na strednom Slovensku, malo epicentrum medzi Slovenskou Ľupčou a Banskou Bystricou. 

Zemetrasenie s magnitúdou 2,1 zaznamenali seizmické stanice Národnej siete seizmických staníc a Lokálnej seizmickej siete východné Slovensko, uvádzajú seizmológovia na webe. Evidujú 64 makroseizmických dotazníkov z 22 lokalít, v ktorých ľudia opisujú situáciu.

"Niektorí počuli zvuk, niektorí to opísali ako silný náraz. Otrasy boli slabé až stredné, prirovnávali ich k trhnutiu alebo chveniu," poznamenal v stredu Csicsay.

V oblasti Horehronia bolo podľa Csicsaya od roku 2015 zaznamenaných šesť zemetrasení vrátane stredajšieho. Najsilnejšie zemetrasenie bolo v novembri 2015 v magnitúdou 3,2 v okolí Brezna.  Vlani v októbri zaznamenali seizmológovia zemetrasenie s magnitúdou 1,8 taktiež pri Brezne.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite