Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: V nedeľu odhalili takmer 3-tisíc pozitívnych

.sita .slovensko

Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na webe covid-19.nczisk.sk.

Koronavírus ONLINE: V nedeľu odhalili takmer 3-tisíc pozitívnych

prostredníctvom 5690 vykonaných RT-PCR testov odhalili v nedeľu (27. 3.) na Slovensku 2778 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo 22 obetí. Pozitivita testov bola 48,8%.

V nemocniciach je 2206 pacientov s ochorením covid-19. Na JIS a OAIM je 176 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 75 ľudí. Viac ako 67 percent pacientov hospitalizovaných v nemocniciach s ochorením covid-19 nie je plne zaočkovaných alebo má len jednu dávku očkovacej látky. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

"Najviac hospitalizovaných pacientov s ochorením covid-19 je k dnešnému dňu v Košickom kraji, 402, (z toho je 68 percent pacientov nezaočkovaných). Naďalej platí, že najvyšší počet (1539) hospitalizovaných pacientov s ochorením covid-19 je vo vekovej kategórii 65 a viac rokov, 865 ich nie je zaočkovaných," doplnila hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite