Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Epidemická situácia na Slovensku sa naďalej zlepšuje, rušia sa viaceré opatrenia

.sita .tasr .slovensko

Slovensko však naďalej eviduje veľmi vysokú pozitivitu PCR testovania.

Epidemická situácia na Slovensku sa naďalej zlepšuje, rušia sa viaceré opatrenia SITA/AP Photo/Seth Wenig)

epidemická situácia na Slovensku sa naďalej zlepšuje. Ako informoval riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík, klesá počet pozitívne testovaných na ochorenie covid-19, znížil sa počet pacientov v nemocniciach, ako aj počet osôb na umelej pľúcnej ventilácii. Výraznejšie išli dolu aj počty výjazdov záchraniek k pozitívnym pacientom.

Ako však zároveň dodal, naďalej evidujeme veľmi vysokú pozitivitu PCR testovania. „Treba si byť vedomí, že tých infekčných osôb v našom okolí je stále veľa," upozornil Mišík s tým, že každý týždeň ešte stále dostane pozitívny výsledok testu asi jedno percento populácie na Slovensku. „Osobné riziko infekcie je veľmi vysoké, treba byť obozretní aj keď sme v poklese," zdôraznil.

antigénové testovanie v nemocniciach za päť eur sa má zrušiť 

Testovanie sa zruší od štvrtka (10.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite