Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Staré Mesto pristupuje k opatreniam voči ruskej ambasáde

.tasr .slovensko

Zrušenie parkovacích miest veľvyslanectvu Ruskej federácie v bratislavskom Starom Meste či možnosť premenovať Godrovu ulicu, aj to sú opatrenia, ku ktorým pristupuje mestská časť v súvislosti s aktuálnym dianím na Ukrajine.

Staré Mesto pristupuje k opatreniam voči ruskej ambasáde SITA/Branislav Bibel Veľvyslanec Ukrajiny na Slovensku Jurij Jurijovič Muška (vľavo) a účastníci pred ukrajinskou ambasádou počas sviečkového pochodu za mier na Ukrajine, organizovaného iniciatívou Mier Ukrajine. Bratislava, 24. február 2022

samospráva zároveň končí s informovaním ambasády o verejných zhromaždeniach, ktoré by sa mali v budúcnosti pred veľvyslanectvom konať. Ruská ambasáda mala takúto výhodu ako jediná.

"Prvým opatrením je zrušenie výhody, ktorú získala Ruská federácia na základe svojej žiadosti v apríli 2018, keď nad rámec iných veľvyslanectiev požiadala o výhodu byť informovaná o verejných zhromaždeniach, ktoré sa konajú pred jej ambasádou. Táto výhoda sa dnešným dňom končí," povedala v pondelok na brífingu starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite