Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mení sa spôsob výpočtu cien elektriny, mal by zabrániť dramatickému zdražovaniu

.sita .slovensko

Regulačný úrad je presvedčený, že urobil všetko preto, aby energie pre domácnosti v tomto roku zdraželi čo najmenej, politické tlaky nevnímal.

Mení sa spôsob výpočtu cien elektriny, mal by zabrániť dramatickému zdražovaniu TASR/KR PZ V TRNAVE

úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) mení v tomto roku spôsob výpočtu koncových cien elektriny pre zraniteľných odberateľov. Do koncových cien elektriny už regulátor nebude počítať s priemernou cenou trhových cien elektriny za prvý polrok, ako to bolo doteraz. Do koncových cien bude vstupovať priemerná trhová cena elektriny za druhý a tretí kvartál. Regulačný úrad tak chce zabrániť dramatickému zdražovaniu cien elektriny pre domácnosti v roku 2023, keďže ceny elektriny na trhoch sú aj v týchto dňoch veľmi vysoké.

„Urobili sme však kľúčové rozhodnutie, že sme posunuli to obdobie z prvého polroka na druhý a tretí kvartál. Pretože vidíme z trhových indícií, že ten prvý kvartál tohto roku budú ešte trhové ceny elektriny na extrémnych výškach, ale so skončením vykurovacej sezóny ceny by mali ísť dole.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite