Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mikulec: Polícia poskytne väčšiu ochranu zdravotníkom pred antivaxermi

.tasr .slovensko

Po stredajšom rokovaní ústredného krízového štábu (ÚKŠ) to povedal minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO).​

Mikulec: Polícia poskytne väčšiu ochranu zdravotníkom pred antivaxermi SITA/Alexandra Čunderlíková

polícia začne aktívnejšie poskytovať súčinnosť nemocniciam a mobilným očkovacím tímom, aby zabezpečila vyššiu ochranu pred verbálnymi, ale i fyzickými vyhrážkami zo strany odporcov očkovania. Po stredajšom rokovaní ústredného krízového štábu (ÚKŠ) to povedal minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO).

"Faktom je, že zdravotnícky personál prichádza do kontaktu s ľuďmi, ktorí sa im vyhrážajú, je potrebné preto prijať aktívne opatrenia, ktoré týmto incidentom zabránia," povedal Mikulec. Krízový štáb sa konsenzuálne dohodol na konkrétnych opatreniach. Časť z nich bude okamžite aplikovaná do praxe, o ďalších budú hovoriť na nasledujúcom zasadnutí ÚKŠ, priblížil minister vnútra. Podotkol, že témou ÚKŠ bola aj cielená a efektívna komunikačná stratégia zainteresovaných rezortov v tejto oblasti. "Aby sme informovali, k akým útokom dochádza, čo z nich vyplýva, aké sú sankcie, akým spôsobom budú riešené.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite