Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér ohlásil spustenie reformy zdravotníctva, Lengvarský nechce rušiť žiadnu nemocnicu

.tasr .slovensko

Jej súčasťou bude aj reforma zdravotníctva. Tá sa začne optimalizáciou siete nemocníc. Lengvarský reformu optimalizácie siete nemocníc označil za prelomovú a najväčšiu za posledných 17 rokov.

Premiér ohlásil spustenie reformy zdravotníctva, Lengvarský nechce rušiť žiadnu nemocnicu TASR/Jaroslav Novák

premiér Eduard Heger (OĽANO) v pondelok na Úrade vlády SR ohlásil reformnú jeseň. Jej súčasťou bude aj reforma zdravotníctva. Tá sa začne optimalizáciou siete nemocníc. Predseda vlády vyhlásil, že ambíciou je zlepšiť zdravotnú starostlivosť na Slovensku, lebo "ide o najvyššiu hodnotu mať zdravých občanov". Sľúbil výstavbu nových nemocníc a rekonštrukcie starších nemocníc.

„Žiadna nemocnica sa rušiť nebude, budú sa transformovať lôžka na základe presných analýz,” zdôraznil minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský na tlačovej konferencii Úradu vlády SR ohľadom reforiem v rámci Plánu obnovy. Zároveň dodal, že lôžka sa budú transformovať podľa veľkosti spádu, podľa náročnosti výkonov a podľa potreby materiálno-technického zabezpečenia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite