Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Nebyť dezolát

.štefan Hríb .názory .editoriál

Zo stavu, v ktorom sa Slovensko práve ocitlo, nie je ľahká cesta. Stratili sme dôveru, ale aj vzájomný rešpekt a prajnosť. A chýba už aj nádej, že sa to môže zmeniť. Ale zmeniť sa to musí, ak sa tu nemáme už len nenávidieť.

Štefan Hríb

chceme, aby boli konkrétni ľudia vo väzení alebo chceme spravodlivosť, v dôsledku čoho budú konkrétni ľudia vo väzení? Je to zdanlivo malý rozdiel, ale tie dve chcenia delí celý vesmír. Lebo ak chceme väzbu pre Roberta Fica či Roberta Kaliňáka, budujeme múry a rozdelenie. Ale ak chceme spravodlivý proces  k únosu Vietnamca alebo koniec mafiánskeho štátu s potrestaním vinníkov, budujeme štát pre všetkých.

Podobne je to s demonštrantmi proti očkovaniu (či čomu vlastne). Je samozrejmé, že tí neznalí a vystrašení ľudia nemajú byť rovnocennou stranou diskusie s vedcami. Je rovnako samozrejmé, že nesmú neohlásenými akciami blokovať naše mestá a fyzicky útočiť na kohokoľvek za prizerania sa polície. Ale ak pre spravodlivý hnev zabudneme, že aj neočkovaná polovica Slovenska sú ľudia, ak nezbadáme ich normálny ľudský strach, ak ich budeme nazývať dezolátmi, budujeme tým ešte väčšiu nenávisť, nie cestu z nej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite