Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Riaditeľ NCZI Peter Bielik končí vo funkcii, Krajčí ho pre nezvládnutú registráciu očkovania odvolal

.tasr .slovensko

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) v utorok odvolal z funkcie riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Petra Bielika. Inštitúciu dočasne, až do ukončenia riadneho výberového konania, povedie Róbert Suja. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Riaditeľ NCZI Peter Bielik končí vo funkcii, Krajčí ho pre nezvládnutú registráciu očkovania odvolal SITA/Branislav Bibel

„prvoradou úlohou nového riaditeľa NCZI bude stabilizovať situáciu a procesy v inštitúcii v prospech verejnosti a jej užívateľského komfortu v tejto vážnej situácii, v ktorej sa Slovensko v súvislosti v boji s pandémiou ochorenia COVID-19 nachádza,“ priblížila.

Doterajší šéf Bielik už v minulosti pôsobil v organizácii na pozícii výkonného riaditeľa a riaditeľa úseku správy zdravotníckych dát. Riadením NCZI bol poverený po tom, ako sa funkcie generálneho riaditeľa vzdal Peter Blaškovitš. Ten z funkcie odišiel na vlastnú žiadosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite