Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový prieskum: Slováci považujú za najprijateľnejšiu vakcínu Pfizer/BioNTech

.tasr .slovensko

Slováci považujú za najprijateľnejšiu americko-nemeckú vakcínu od firiem Pfizer a BioNTech. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý zverejnili v diskusnej relácii Na telo. Vakcína Pfizer/BioNTech je úplne alebo skôr prijateľná pre 55 percent opýtaných a vôbec alebo skôr neprijateľná pre 35,3 percenta respondentov.

Nový prieskum: Slováci považujú za najprijateľnejšiu vakcínu Pfizer/BioNTech Reprofoto TV Markíza

agentúra FOCUS vypracovala prieskum na vzorke 1 018 respondentov, ktorí v dňoch od 17. februára do 24. februára mali odpovedať na otázku: „V prípade, že budú na Slovensku dostupné nasledujúce vakcíny, do akej miery by bolo pre Vás prijateľné nechať sa nimi očkovať? Vyjadrite sa, prosím, ku každej z nich.“

Druhou najviac preferovanou je ruská vakcína Sputnik V, ktorej dôveruje 53 percent opýtaných a nedôveruje 34,8 percenta. Nasleduje americká vakcíny Moderna (prijateľná pre 46,9 %, neprijateľná pre 41,3 %), švédsko-britská vakcína od AstraZeneca (prijateľná 42,6 %, neprijateľná 46,8 %), americká Johnson & Johnson (prijateľná 33,2 %, neprijateľná 49,2 %).

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite