Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Britskú mutáciu potvrdili u viac ako 90 percent hospitalizovaných s covid-19 v košickej nemocnici

.sita .slovensko

V UNLP je v súčasnosti hospitalizovaných 310 pacientov s ochorením COVID-19 z toho 24 z nich je na umelej pľúcnej ventilácii.

Britskú mutáciu potvrdili u viac ako 90 percent hospitalizovaných s covid-19 v košickej nemocnici SITA/Marek Lukáč Kyslíková stanica po technickej úprave novými výkonnejšími odparovačmi v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach, ktoré zvýšili kapacitu spotreby mediciálneho kyslíka o 1,6 násobok. Ten je pre pacientov s ochorením COVID-19 nevyhnutný.

u viac ako 90 percent hospitalizovaných pacientov s COVID-19 v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach bola potvrdená britská mutácia tohto ochorenia. Na brífingu o tom informovala prodekanka Lekárskej fakulty UPJŠ a prednostka Ústavu epidemiológie Monika Halánová.

„Najskôr sme začali s vyšetrovaním vzoriek, ktoré sme odobrali pred tromi týždňami, vyšetrili sme 50 vzoriek a 30 z nich bolo pozitívnych na britskú mutáciu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite