Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyhrážky a obštrukcie. Vyšetrovateľka, ktorá robila raziu v Pente, sa sťažuje na Haščákovu manželku a advokátov

.sita .slovensko

Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku vzala začiatkom decembra 2020 finančníka Jaroslava Haščáka do väzby. Dôvodom bola obava z možného ovplyvňovania svedkov.

Vyhrážky a obštrukcie. Vyšetrovateľka, ktorá robila raziu v Pente, sa sťažuje na Haščákovu manželku a advokátov SITA/BRANISLAV BIBEL

počas policajnej prehliadky sídla spoločnosti Penta v bratislavskom Digital Parku z 1. decembra 2020 mali advokáti spoločnosti robiť obštrukcie a vyhrážať sa policajtom. Ako informoval Denník N na svojej internetovej stránke, na takéto správanie právnikov sa sťažuje v podnete Slovenskej advokátskej komore (SAK) vyšetrovateľka kauzy Gorila Martina Babacsová, ktorá viedla prehliadku budovy.

„Počas výkonu prehliadky nebytových priestorov advokáti obvineného Mgr. Jaroslava H. verbálne napádali orgány činné v trestnom konaní (OČTK), vytvárali niekoľkohodinové obštrukcie, nerešpektovali výzvy a poučenia zo strany OČTK, fyzicky bránili vstupu do kancelárií v administratívnom komplexe a nerešpektovali neverejnosť prípravného konania,“ sťažuje sa podľa Denníka N vyšetrovateľka Babacsová.

Denník N ďalej uvádza, že z Babacsovej podania vyplývajú aj viaceré podozrenia zo spolupráce polície so spoločnosťou Penta v minulosti.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite