Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Pribudlo viac ako tisíc nakazených a niekoľko desiatok úmrtí

.tamara Antolová .slovensko

Na Slovensku pribudlo za včerajší deň 1219 nakazených z 4288 PCR testov a 67 úmrtí.

Koronavírus ONLINE: Pribudlo viac ako tisíc nakazených a niekoľko desiatok úmrtí

situáciu ohľadom koronavírusu na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online. 

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie covid-19 potvrdených 187 463 (+1219) prípadov, 129 994 (+1709) ľudí sa z choroby vyliečilo, 2317 (+67) na jej následky zomrelo,
  • vakcína na covid-19 prišla na Slovensko v sobotu (26. 12.), ako prvý Slovák bol zaočkovaný infektológ Vladimír Krčméry,
  • prezidentka Zuzana Čaputová podpísala novelu – núdzový stav bude možné predlžovať,
  • priebeh registrácie, očkovania a fotogalériu si môžetepozrieť TU,
  • fotogalériu z dovezenia vakcíny na Slovensko si môžete pozrieť TU,
  • pozrite si opatrenia pre kostoly, obchody či lyžiarske strediská,
  • .týždeň vydáva novú knihu – Rady Vladimíra Krčméryho, zakúpiť si ju môžete na TOMTO odkaze.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.  

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

19:53 OČKOVANIE: Nemocnice v Michalovciach, Humennom a v Rožňave sa intenzívne pripravujú na spustenie vakcinácie zdravotníckeho personálu od začiatku budúceho týždňa. Ako TASR informoval hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ, najväčší záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 evidujú v michalovskej nemocnici.

19:38 FRANCÚZSKO: Francúzska vláda plánuje do leta zaočkovať proti novému koronavírusu 26 miliónov ľudí. V rozhovore pre televíziu BFMTV to povedal minister dopravy Jean-Baptiste Djebbari. Jeho vyjadrenie prišlo v čase, keď Francúzsko čelí kritike za to, že v počte zaočkovaných zaostáva za krajinami, ako sú Spojené kráľovstvo alebo Nemecko, informuje spravodajský portál CNN.

16:18 ČESKO: Účastníci demonštrácie proti vládnym opatreniam v nedeľu pred dom českého premiéra Andreja Babiša priniesli rakvu, záchodovú misu a sviečky. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Približne 50 ľudí sa nedeľu popoludní zhromaždilo v obci Průhonice na demonštrácii proti vládnym opatreniam v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2. Účastníci sa vydali na pochod k domu premiéra Babiša, ktorý v tejto obci žije.

16:03 IZRAEL: Izrael plánuje do konca januára zaočkovať dva milióny svojich občanov.

15:44 VEĽKÁ BRITÁNIA: Britský premiér Boris Johnson v nedeľu varoval, že Anglicko pravdepodobne čakajú prísnejšie protiepidemické opatrenia, keďže v dôsledku nového nákazlivejšieho variantu koronavírusu dosiahla miera infekcií rekordné úrovne.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite