Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Medzi zaočkovanými je aj prezidentka či ministri, dnes pribudlo ďalších 41 úmrtí

.tamara Antolová .slovensko

Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 sa v nedeľu začalo aj v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Ako prvej podali vakcínu prezidentke Zuzane Čaputovej, nasledovali viacerí členovia vlády i národnej rady. Na Slovensku za včerajší deň pribudlo 874 nakazených z 3550 PCR testov. Pribudlo aj 41 úmrtí.

Koronavírus ONLINE: Medzi zaočkovanými je aj prezidentka či ministri, dnes pribudlo ďalších 41 úmrtí Zdroj: FACEBOOK/TELEVÍZNE NOVINY MARKÍZA Ako prvej podali vakcínu prezidentke Zuzane Čaputovej.

situáciu ohľadom koronavírusu na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online. 

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.  

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

20:48 .TÝŽDEŇ: „Na tému koronavírusu sme absolvovali množstvo diskusií s vedcami. Dôverujeme im a vyšlo nám z toho jediné: Ani testovanie, ani lockdown, ale až vakcína je cestou ku normálnemu životu. .týždeň dôveruje vedcom. A preto je za očkovanie,“ píše Štefan Hríb v novom názore, ktorý si môžete prečítať TU. 

20:48 JORDÁNSKO: Jordánsko zaznamenalo dva prípady novej a zrejme infekčnejšej mutácie koronavírusu, ktorá sa nedávno objavila v Británii. Nákaza sa potvrdila u manželského páru, ktorý pricestoval z Británie.

19:22 ČESKO: Očkovanie proti novému koronavírusu v Českej republike môže potrvať do septembra 2021, avšak vláda chce, aby sa zaočkovanie populácie ešte viac urýchlilo. Vyhlásil to v nedeľu český premiér Andrej Babiš.

18:42 HOLANDSKO/TURECKO: Holandsko i Turecko sprísňujú podmienky pre vstup na svoje územie. Obe krajiny podmieňujú prekročenie hraníc preukázaním sa negatívnym PCR testom na ochorenie COVID-19, nie starším ako 72 hodín.

17:45 IZRAEL: V Izraeli sa v nedeľu popoludní začal v poradí už tretí lockdown, ktorý má spomaliť opätovné šírenie koronavírusu. Na dodržiavanie obmedzení pohybu obyvateľstva dohliada v celej krajine zhruba 6000 policajtov.

17:17 BRATISLAVA: Počas prvého dňa očkovania proti ochoreniu COVID-19 v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) dostalo vakcínu 110 osôb, 90 z nich boli zdravotníci.

15:18 BRATISLAVA: V Univerzitnej nemocnici v Bratislave v Ružinove začali očkovať tých, ktorí to najviac potrebujú, teda lekárov, zdravotnícky personál, sestry a tých, ktorí pracujú v nebezpečných COVID zónach. Uviedol to dnes na tlačovej besede minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO). Postupne sa začnú vakcinovať aj ďalší v nemocniciach v Nitre, Banskej Bystrici a Košiciach. Tieto nemocnice budú počas budúceho týždňa ďalej distribuovať vakcíny do ďalších nemocníc. Dnes by už mali byť zaočkované stovky ľudí.

14:12 NITRA: V nitrianskej fakultnej nemocnici od sobotného večera (26. 12.) pokračuje očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

12:12 JAPONSKO: Japonská vláda dočasne zakáže vstup do krajiny všetkým cudzincom, ktorí na jej území nemajú trvalý pobyt, v rámci preventívnych opatrení proti šíreniu nového potenciálne nákazlivejšieho variantu koronavírusu objaveného v Británii. Zákaz vstupu nadobudne účinnosť v pondelok a predbežne bude platiť do 31. januára. 

12:05 OČKOVANIE: Fotografie niektorých členov vlády z očkovania.

Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (vľavo) počas očkovania vakcínou na prevenciu ochorenia COVID-19 v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) v Ružinove. SITA/Alexandra ČunderlíkováMinisterka spravodlivosti SR Mária Kolíková (vľavo) počas očkovania vakcínou na prevenciu ochorenia COVID-19 v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) v Ružinove.

Minister životného prostredia SR Ján Budaj (vľavo) počas očkovania vakcínou na prevenciu ochorenia COVID-19 v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) v Ružinove. SITA/Alexandra ČunderlíkováMinister životného prostredia SR Ján Budaj (vľavo) počas očkovania vakcínou na prevenciu ochorenia COVID-19 v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) v Ružinove.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (vľavo) počas očkovania vakcínou na prevenciu ochorenia COVID-19 v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) v Ružinove.SITA/Alexandra ČunderlíkováMinister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (vľavo) počas očkovania vakcínou na prevenciu ochorenia COVID-19 v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) v Ružinove.

Podpredseda parlamentu a strany Za ľudí Juraj Šeliga (vpravo) počas očkovania vakcínou na prevenciu ochorenia COVID-19 v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) v Ružinove. SITA/Alexandra ČunderlíkováPodpredseda parlamentu a strany Za ľudí Juraj Šeliga (vpravo) počas očkovania vakcínou na prevenciu ochorenia COVID-19 v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) v Ružinove.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite